yoga
neutrale asanas

Rust en kom in het hier en nu, observeer de effecten van de vorige asana!

 Tips voor neutrale asanas:

• Blijf gefocust, blijf in het moment; verdwaal niet met je geest naar ergens anders.
• Wanneer je een neutral asana aanneemt na een andere asana, focus op het ontspannen van de spieren en lichaamsdelen die inspanning hebben geleverd. Indien een gedeelte van je lichaam uitgeput of pijnlijk aanvoelt, span je dit gedeelte een beetje aan terwijl je inademt en laat je los terwijl je uitademt, herhaal enkele keren. Ga verder met ontspannen.
• Breng je blik naar het spirituele oog, tussen je wenkbrauwen met gesloten ogen.
• Blijf in de neutral pose tot je hartslag en je ademhaling kalm zijn.

Tadasana
Balasana
Dandasana
Savasasana

 Tadasana: staande berg pose

Wordt gebruikt na staande posties om te ontdpannen en de effecten van de vorige asana te observeren.
Je staat rechtop met je voeten op heupbeen(voorkant lichaam). Verdeel je gewicht correct over je twee voeten en steun goed  op je hielen, dikke teen en kleine teen . Je bene zijn gespannen, je knieën zijn flex en je quadriceps opgespannen.

 Bips span je aan en je activeert je buikspieren. Breng je schouderss opwaarts en laat ze terug vallen op hun plaats, kijk voor je met open of gesloten ogen.
Er is een spreekwoordelijke koord die uit het midden van je hoofd komt en je verlengt naar boven toe, je rekt je wervelkolom uit en je kin blijft parallel met de vloer. Adem natuurlijk en blijf hier van 30 seconden tot 2 minuten.


1

2

 Balasana: kind pose
Wordt gebruikt na achterwaartse of voorwaartse buigingen om de wervelkolom te ontspannen en de geest inwaarts te brengen.

1. Kniel neer en ga zitten met je bips op je voeten (Vajrasana, held pose). Je handen zijn naast je lichaam. Adem in verleng de wervelkolom, adem uit en buig voorwaarts vanuit de heupen, buig totdat je voorhoofd de vloer raakt; Je bips moet bij je voeten blijven(indien dit niet mogelijk is, leg je een kussen tussen je bips en je benen).

2. Indien je niet comfortabel ligt met je voorhoofd op de grond, breng je je twee vuisten op elkaar tussen je voorhoofd en de grond, zo kan je verder ontspannen. Je aren zijn naast je lichaam , handen naast je bips met palmen opwaarts. Ontspan compleet en adem diep in en uit, open de wervelkolom en de schouders. Blijf hier gedurende 30 seconden tot 2 minute.

Pose verlaten:
Adem in en breng je bovenlichaam terug opwaarts, je zit op je voeten (in Vajrasana, held pose) daarna sta je recht.


Dandasana: staf pose
Wordt gebruikt na zittende voorwaartse buigingen of torsies om te ontspannen en de effecten te observeren.

Zit neer met je bene voor je uitgestrekt. Je voeten zijn in hamer positie.( hielen naar voor en tenen naar je toe strekken). Zet je handen op de vloer naast je, palm op de vloer. Blijf in deze verticale positie pet je wervelkolom gestrekt, terwijl je je handen in de vloer duwt. Je schouders zijn ver van je oren, ontspan en blijf hier gedurende 30 seconden tot 2 minuten.

Savasana: lijk pose of ontspannende pose

Wordt vooral aan het einde van de yoga sessie gebruikt voor een begeleide meditatie of body scan om te ontspannen en de geest te inwaarts te brengen.

Lig op je rug, je benen zijn ontspannen en je voeten liggen elk zijdelings (links tilt over naar links en rechts naar rechts). Breng je schouders nog een centimeter naar beneden, verder van je oren. Je handpalmen zijn opwaarts naast je lichaam. Verleng de wervelkolom, voel het contact met de vloer, om completer contact te hebben kan je een kussen onder je knieën leggen.(ook om lumbale spanning te verlichten) Adem natuurlijk in en uit en laat je leiden in de meditatie.

Pose verlaten:
Begin te bewegen met handen en voeten indien je wenst kan je je uitrekken. Breng je knieën naar de buste, omarm ze en wieg van links naar rechts. Leg dan je knieën naar links op de grond, zit op je knieën en kom rechtstaan.


Beoefen Mindful Energizing Yoga waar en wanneer je wil met een dvd!

Je vindt alle info op de  yoga dvd pagina.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou te oefenen, schrijf me om me te laten weten hoe je je voelt en welke vooruitgang je boekt....

Ga terug van Neutrale asanas naar Asanas

Ga terug van  Neutrale asanas naar de Home pagina

Wil je meer weten?

Wil je met  MEY aan de slag!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief;

 

Geef hieronder je e-mail adres en naam op. De nieuwsbrief ontvang je in je mailbox.

To start practicing: download the MEY yoga E-book

and subscribe to my monthly e-zine.

Enter Your E-mail Address
Enter Your First Name (optional)
Then

Don't worry — your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you MEY newsletter.