yoga
opwarming:
vul jezelf met nieuwe energie en
bescherm jezelf tegen blessures

Je energie opladen met energie opladende oefeningen voordat je asanas (yoga oefeningen) of meditatie beoefend is goud waard!

Opwarmen van de belangrijkste spiergroepen is fundamenteel opdat je je niet blesseert en om tot betere uitvoering te komen.

Energie opladende oefeningen:

Ik geef je twee  types van energie verhogende oefeningen, de eerste serie maakt deel uit van de opladende oefeningen van Paramhansa Yogananda, hij noemde deze zijn “meest belangrijke bijdrage tot de wetenschap van yoga”.

In het tweede gedeelte van dit hoofdstuk vind je de  mindfulle bewegingen van Thich Nhat Hanh die oorspronkelijk tot de discipline van Qi-Gong behoren.
Je kan beide toepassen of één van beide kiezen.

Wanneer doe je deze oefeningen?

3 mogelijkheden:

  1.  Je start je warming-up van een yoga sessie ermee. Deze oefeningen verhogen je energiepeil.
  2.  Je doet deze series( of een selectie ervan) elke keer voor je meditatie. Dit is een belangrijke toepassing omdat het goed is je lichaam op te laden met energie voor de meditatie om alert te blijven gedurende, deze oefeningen verhogen de kwaliteit van je meditaties. Vb: bij een avond of nacht meditatie riskeer je anders in slaap te vallen. 
  3.  Je kan ze altijd gebruiken gedurende de dag wanneer je je uitgeput voelt of te gestresseerd, deze oefeningen helpen je om de stress achter te laten en gezonde en positieve energie toe te voegen aan je lichaam en geest. 

Yoga opwarmingsoefeningen:

 Yoga warming-up oefeningen:
Voor je begint met de yoga poses of asanas is het belangrijk om de belangrijkste spieren op te warmen; je rug-, buik-, heup- en been spieren
Hier vind je diverse opties: van lichte opwarmingsoefeningen tot intensieve versies om spieren en kracht te versterken. Je hebt dit nodig om daarna mooie yoga asanas uit te voeren.

Beoefen Mindful Energizing Yoga waar en wanneer je wil met een dvd!

Je vindt alle info op de  yoga dvd pagina.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou te oefenen, schrijf me om me te laten weten hoe je je voelt en welke vooruitgang je boekt....


Ga terug van opwarming naar de Home pagina

Wil je meer weten?

Wil je met  MEY aan de slag!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief;

 

Geef hieronder je e-mail adres en naam op. De nieuwsbrief ontvang je in je mailbox.

To start practicing: download the MEY yoga E-book

and subscribe to my monthly e-zine.

Enter Your E-mail Address
Enter Your First Name (optional)
Then

Don't worry — your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you MEY newsletter.