yoga
zijwaartse buigingen 

Openen je romp om dieper te kunnen ademen!

Tips voor goede zijwaarste buigingen:

• Blijf steeds je wervelkolom verlengen, ook al buig je naar opzij, niet “neerstorten” op je heupen. Een kant buigt en opent de ruggengraat, de andere kant verkrijgt die opening, blijf hier ook actief, voel de opening die je creëert.
• Vermijd het overhellen naar voor of naar achter wanneer je in de asana bent.
• Laat de natuurlijke kromming van de rug toe. Houdt je bips actief!.
• Gebruik elke inademing om de ruggengraat te verlengen en elke uitademing om de opening te verbeteren.

Fase 1

Fase 2

Ardha Chandrasana: half-moon pose

Ardha Chandrasana: halve maan

fase 1:

Van tadasana, de berg; breng je voeten dicht bij elkaar en je handpalmen wijzen naar voor. Adem in , maak een mooie boog met je armen en strek je uit naar boven op de tippen van de tenen, de duimen ontvangen elkaar.

fase 2:

Adem uit ga met je bovenlichaam naar links, je voeten raken terug de grond en breng je heupen naar rechts. De hielen raken de grond lichtjes. Span je bips aan en activeer je buikspieren. Let erop dat je recht staat alles tussen twee glazen wanden en niet naar voor of achter overhelt. Blijf hier gedurende 20 sec tot 2 minuten terwijl je diep en langzaam ademt, blijf jezelf constant verlengen door de wervelkolom, je ogen kijken opwaarts. (denk aan de koord uit het midden van je hoofd)

Pose verlaten:
Adem in kom terug naar het midden en rekt je uit naar boven op de tippen van de tenen. Adem uit maak een mooie cirkel met je armen en kom terug in Tadasana. Sluit je ogen om de na-effecten te voelen, nodig de energie uit in de ruggengraat en naar boen naar het punt tussen de wenkbrauwen. Andere zijde.


Fase 1

Fase 2

Parighasana: gate pose

Parighasana:  de poort
Vanuit Tadasana, de berg; kom op je knieën aan de rand van je matje, stap met je linker voet opzij, let op de alignering van je linkervoet met je rechterknie; ze zijn op dezelfde lijn. Tracht met je linker tenen de mat te raken en houd je quadriceps actief.
Adem in en breng je rechterarm opwaarts met de palm naar links. Rek je uit. Adem uit span je bips aan en activeer je buikspieren . Adem in en breng je linkerarm neerwaarts over je linkerbeen, zo ver je kan, palm opwaarts en breng je heupen naar rechts.

 Fase 2:

Adem uit en breng je rechterarm ook naar links om zich bij de zijwaartse buiging te voegen. Hou de oksel open , raak niet je hoofd, tracht schouders op 1 lijn te hebben. Handpalmen zijn naar elkaar toe gekeerd. Breng je kin naar het borstbeen en draai dan naar rechts.
Blijf hier gedurende 20 sec tot 2 minuten met een diepe en rustige ademhaling; blijf actief, tracht jezelf te blijven verlengen door de wervelkolom.


Pose verlaten:
Adem in en breng je rechter arm terug. Adem uit en kom met je bovenlichaam terug centraal. Breng je linkerbeen terug in een knieling naast je rechterknie.
Sluit je ogen en geniet na, switch naar de andere zijde.

Beoefen Mindful Energizing Yoga waar en wanneer je wil met een dvd!

Je vindt alle info op de  yoga dvd pagina.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou te oefenen, schrijf me om me te laten weten hoe je je voelt en welke vooruitgang je boekt....


Ga terug van zijwaartse buigingen naar Asanas

Ga terug van zijwaartse buigingen naar Home pagina

Wil je meer weten?

Wil je met  MEY aan de slag!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief;

 

Geef hieronder je e-mail adres en naam op. De nieuwsbrief ontvang je in je mailbox.

To start practicing: download the MEY yoga E-book

and subscribe to my monthly e-zine.

Enter Your E-mail Address
Enter Your First Name (optional)
Then

Don't worry — your e-mail address is totally secure.
I promise to use it only to send you MEY newsletter.